Tánc és mozgásmeditációk 

ORIENTAL LEMangURIA foglalkozások, workshopok

(Női Lélek-Hastánc-Mozgás- LEMangURIA-Meditáció)

Szeretettel invitállak ORIENTAL LEMangURIA Női lélek- Tánc és Mozgásmeditációs workshopokra.

  • Szeretnél a zene és a mozgás által elrepülni a "titokzatos kelet" varázslatos birodalmába?
  • Szeretnél kapcsolódni a Nőiességeddel, Önmagaddal, lelkeddel?
  • Szeretnéd megengedni magadnak, hogy valóban SZABADON , ÖRÖMMEL, SZÍVBŐL táncolj és a lelked szárnyaljon?
  • Kapcsolódnál egy közösséghez, ahol a NŐK összetartanak és segítik egymást a táncban és lélekben? Kiszakadnál a hétköznapokból?

Gyere, tarts velünk!

Az orientál LEMangURIA foglalkozáson megismerkedhetünk az orientális , ősi -női tánc , mai nevén hastánc mozdulataival, alapjaival, mely által életre kelthetjük női energiáinkat. Az idő haladtával a vezetett mozdulatokból, mozgás kombinációkból folyamatoson térünk át lelkünk igaz, szívbéli szabad mozdulataira, szív-lélek táncára és ezáltal a LEMangURIA-ra Tánc és Mozgásmeditációra.

Karaoglan-Mayer Izabella vagyok, hastáncoktató, LEMangURIA Tánc és mozgásmeditációs navigátor. Közel 22 éve táncolok és foglalkozom elsősorban orientális tánccal, annak lélekre-testre gyakorolt hatásaival. Elsősorban Várpalota és környékén voltak fellépő csoportjaim és női közösségeim vegyes korosztályban (kis gyerekeket is beleértve). Majd kiköltöztem Törökországba, ahol még jobban megismerkedhettem a kultúrával, nyelvvel. Idővel második otthonommá vált ez a varázslatos ország. Férjem elvesztése után 

Ezután talált rám a LEMANGURIA Tánc és Mozgásmeditáció, mely hatalmas segítség volt gyászom feldolgozásában is és önmagam újra felfedezésében. Hamarosan tanulni kezdtem, navigátorrá váltam és foglalkozásokat vezethettem.

Sajnos szembesültem azzal a ténnyel, hogy bizony sokan nem mernek szabadon mozdulni, nem merik felszínre hozni, megmutatni Önmagukat, lelkük táncát! Nem mernek "Lépni"!

Az a nézőpontjuk van, hogy nem tudnak szabadon mozdulni kontroll, vezetés nélkül! Ez számomra megdöbbentő pillanat volt! Amint vezetett, koreografált mozdulatokkal foglalkoztunk, felszabadultak. Ezt figyelembe véve, született meg bennem ez a Női Lélek tánc és mozgás meditációs forma. Semsei Angelikával konzultálva , aki a LEMANGURIA Tánc és Mozgásmeditáció alapítója, megszületett a foglalkozás neve, Oriental Lemanguria. A későbbiekben folytattam mind a " sima " hastánc, mind pedig az Orientál Lemanguria tánc és mozgás meditációs foglalkozásokat, majd a LEMangURIA órákat.

Hálás vagyok minden nőnek, lánynak, akik az évek alatt bizalmat szavaztak nekem és a táncnak! Csodálatos volt látni, ahogy időről -időre megnyíltak, a legzárkózottabb emberek is, vagy akik csak " vezetve" tudták elképzelni mozgásukat! Nagyon jó érzés volt, látni, ahogy a fix, vezetett mozdulatok szépen átalakulnak szabad mozdulatokká, felszabadultsággá és örömmé. Csodás volt látni, ahogy lélekbarátságok jönnek létre, együtt sírtunk és nevettünk ezeken az órákon. A kovid időszak és néhány kihívás közbeszólt, de már újra indulunk utunkra, azokkal, akik választják! 😊

Velünk tartasz? Gyere, TÁNCOLJUK! 😊

JELENTKEZÉS, ÉRDEKLŐDÉS AZ IDŐPONTOKRÓL:

Bővebben a táncokról:

ORIENTÁLIS TÁNC -Hastánc- Ősi női táncmozdulatok

Lelki, testi hatásai:

A hastánc, mint a női önkifejezés egyik eszköze.

Segít megteremteni a harmóniát a test és a lélek között.

Improvizatív jellege fejleszti a kreativitást és a fantáziát

Kiválóan alkalmas a depresszió, a lehangoltság, és a letargia ellen.

Teljes koncentráción keresztül segít feloldani a napi stresszt.

A valóban nőies mozdulatok kapcsolatba hoznak saját nőiességünkkel : ez nem feltétlenül a közhelyes értelemben vett szexisséget jelenti, sokkal inkább azt a belső tartást és önbizalmat, azt a nőies kisugárzást, amelyre minden nőnek szüksége van.

Ezt a táncot kortól és alkattól függetlenül érdemes kipróbálni: a kicsit teltebb, vagy akár idősebb hölgyeknek épp annyira jól áll, mint a tökéletes alakú, lapos hasú fiataloknak. A hastánc segít abban, hogy aki valóban rendelkezik súlyfelesleggel, megtanulhatja, hogyan viselje az alkatát magától értetődő NŐIESSÉGGEL.

A hastánc testi hatásai:
A csípő lazításán keresztül természetesen a női szervekre van a legjobb hatással, javítja a vérkeringésüket, így akár nőgyógyászati problémák is megoldódhatnak általa.
A hát és a derék problémáira is kiválóak az izolált csípőmozdulatok, a tánc pedig a tartást is javítja, vagyis remekül ellensúlyozza az ülő életmód leggyakoribb ártalmait.
Alakformálás- különösen a derék és a csípő tájékát képes átformálni, de mivel a test minden része mozdul hastánc közben, így az egész teste átalakul annak, aki rendszeresen jár táncórára.
A rendkívül izolált, aprólékos mozdulatok, és az általuk megszerzett testtudatosság más táncstílusok, és más sportok gyakorlásához is kiváló alapot ad.

"A mindennapok monotonitásában és folytonos rohanásában valóban minden nőnek szüksége van egy ilyen mozgásformára, amelyben nemcsak a fizikai határainkat tologatjuk egyre kijjebb, hanem lelkileg is visszatalálhatunk önmagunkhoz. Aki pedig rendszeresen táncol, idővel még inkább kapcsolatba kerülhet önmagával. Ilyenkor ugyanis az is kiderül, melyek a hozzánk igazán közelálló mozdulatok, és ezekből állíthatjuk össze saját táncunkat. Megtanulhatjuk, hogy a saját nőiségünk "kincsestárából" ne mindig a megszokott ugyanazt az oldalunkat mutassuk, hanem kicsit mélyebbre ásva a személyiségünk más rétegeit is felfedezhessük.

Amikor már lelkünk hajlandó elengedni a korlátolt, fix, berögzült vagy épp vezetett mozdulatokat és mélyebb kapcsolódásba kerül önmagával, egyre nagyobb szerepet kap a lélekmunka, a LÉLEK szabad, igaz belső tánca. Ebben a folyamatban kapnak egyre nagyobb szerepet a LEMangURIA tánc és mozgásmeditációs gyakorlatok.

LEMangURIA Tánc és Mozgás meditáció

Bővebben a LEMangURIA -ról az alábbi oldalon olvashatsz: www.lemanguria.hu

A LEMangURIA röviden:

A LEMangURIA® holisztikus mozdulatművészet testtudatos figyelmet igénylő, rögtönzött, szabad mozdulatok általi improvizációt alkalmazó táncos módszer. Segíti a cselekvő jelenlét (szabad tánc) általi belső inspirációkkal mozgósított kreatív energiák felszabadítását.

A LEMangURIA® szemlélet és módszer létrehívója Semsei Angelika humánfejlesztő, író, közösségfejlesztő, rekreációs szakember. 2013-ban jelent meg LEMangURIA ÉletTánc c. könyve. 2018-ban kiemelt országos szakmai díjat vehetett át közösségi, nevelő munkásságáért. Oly tanító, akinek gondolatai, tanításai, az ember önvalójához találásához új nézőpontokat, rejtett szellemi ösvényeket képes megnyitni, és ehhez oly módszert alkotott, mely a mindennapokban való megélésekhez valódi segítséget képes nyújtani.

..."Önismeret, életöröm, testtudatosság, leküzdhetetlennek tűnő feladatok megoldása, fizikai, szellemi fejlődés, tudatos életvezetés és harmónia. A LEMangURIA szabad mozdulataink világa, melynek inspirációja a lélek. Tanító segítségével megtapasztaljuk önmagunk és világunk működését. A zene, mozgás, ritmus felszabadító örömén keresztül eljutunk a testtudatosság, és szellemi tudatosság magasabb szintjeire, ahol megismerhetjük életcélunkat, problémáinkra a megoldásokat. Megtanulunk ébernek lenni a Most-ban, hogy jó és pontos döntéseket tudjunk hozni életünkben.
Mozgásunk és táncunk a mindenséggel való kapcsolatunkat fejezi ki. Az egyik legősibb élő kapcsolat létesítése, lelkünk vágyaival, tudatosságunkkal, testünk irányításával, fókusszal, ritmussal, az univerzum áramlásával, a mozdulatok egyetemes nyelve, a tánc.

A LEMangURIA Szabad mozgás, Lélektánc foglalkozásokon aktív mozgásmeditációs feladatokon keresztül létrehozunk egy interaktív kapcsolatot, melynek múltbéli események oldása, jelen életünk látása, s jövőnk alakítása a célunk...."

© 2023 Minden jog fenntartva
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen!